Victorinox brengt eerbetoon aan officiersmes uit 1897 uit

Victorinox heeft zojuist een limited edition eerbetoon aan het legendarische officiersmes uitgebracht ter ere van zijn 125e verjaardag. De Replica 1897 heeft dezelfde toolset als zijn eerbiedwaardige voorganger, maar richt zich op hardcore verzamelaars, met een navenant hoge prijs.

Het concept van het Zwitserse zakmes is inmiddels universeel en er zijn zoveel verschillende modellen in omloop. Het begon allemaal met de productie en release van het Solider Knife in 1891, geproduceerd voor het eigenlijke Zwitserse leger, maar blijkbaar was het de opvolger van dat mes in 1897, het Officer’s Knife, dat echt de basis legde voor Victorinox. Het bedrijf stond er financieel niet goed voor (zelfs niet met het militaire contract), en het Officiersmes, dat geen contractwerk was en voor iedereen te koop was, bracht hen van de rand van het faillissement.

De toolset op de replica komt overeen met het originele officiersmes

De Replica 1897 heeft exact dezelfde toolset als het originele officiersmes. Er is een hoofdblad en een schroevendraaier aan de ‘voorkant’, een penpunt en een ouderwetse blikopener aan de andere kant, en ten slotte de ruimer en kurkentrekker aan de achterkant (het officiersmes markeerde het allereerste uiterlijk van de kurkentrekker op een Victorinox-model trouwens). Natuurlijk zijn deze werktuigen gemaakt van 1.4116 roestvrij staal in plaats van koolstofstaal zoals dat 125 jaar oude origineel, en worden ze geleverd met hun individuele serienummer dat in een afstandsstuk tussen de lagen is gesneden.

Vergeleken met zijn moderne broers en zussen, zijn de handvatschalen van de Replica 1897 een beetje interessant. De allereerste officiersknives werden geproduceerd met houten schubben, gevolgd door vezels – en het is dit tweede materiaal dat Victorinox op de Replica heeft geïmplementeerd, een vezel met een roodbruine tint en een nerf die doet denken aan hout en machinaal bewerkte kunststoffen zoals Micarta.

De Replica 1897 is een collector’s edition, gelimiteerd tot 9.999 stuks wereldwijd, en is nu verkrijgbaar. Het nadeel? Het pakken van een kost je een coole $ 500.

Mes in uitgelichte afbeelding: Victorinox-replica 1897

creditSource link

Salsalatinstreetfood.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0