HEAdesigns verleent de jager een vervolg in 2022

HEAdesigns hoofdhoncho Sam Abdelrahman heeft een spiritueel vervolg gemaakt op zijn 2019 Jagermodel. Deze heet de chefen het heeft vergelijkbare totale afmetingen, maar een heel andere bladvorm.

Het meest onderscheidende kenmerk van de jager was het hakmes en het achterliggende mes. Die vorm blijft bij de Hunter; voor de Chief koos Abdelrahman een speerpunt – tammer, maar nog steeds schoon en opvallend zoals alle HEAdesign-bladen. Met een lengte van 2,85 inch is de bladlengte identiek aan die van de Hunter, en de dubbele openingsmethoden van duimgat en voorflipper zijn ook op de Chief doorgevoerd. Waar de Hunter echter 154CM staal had, is de Chief gekleed in S35VN, wat een merkbare, zo niet levensveranderende prestatieverbetering zal opleveren.

Beide versies van de Chief zijn framesloten

Want hoe avontuurlijk HEAdesigns ook kan zijn met de bladvormen, het blijft bij goed uitgevoerde versies van de basis voor zijn handgreepontwerpen. Het handvat van de Chief is hier een voorbeeld van, omdat het zelfs meer gestroomlijnd is dan het handvat van de Hunter. In plaats van het uitlopende, ingekeepte uiteinde dat we op dat mes zagen, buigt de achterkant van de Chief op een meer traditionele manier naar beneden. Er is ook geen decoratief freeswerk op de frontschaal, alleen een gladde, zacht gevormde schaal gemaakt van koolstofvezel of titanium. Het koolstofvezelmodel is trouwens opmerkelijk lichter, met een gewicht van 2,4 oz. vergeleken met de (slechts relatief) dikke 3,1 oz van het ti-model. Een eenvoudige gebeeldhouwde titanium clip, niet-omkeerbaar, rondt het pakket hier af.

De Chief wordt aangekondigd als een vervolg op de Hunter. Het is moeilijk om het te zien als een directe vervanging voor dat mes, aangezien de Hunter, net als alle HEAdesigns-messen, in beperkte hoeveelheden werd geproduceerd en snel uitverkocht was. Het leeft echter voort in een ander productieformaat, als een samenwerkingsmodel met Boker dat vorig jaar uitkwam.

Ook de Chief is gelimiteerd, met slechts 100 stuks geproduceerd voor elke configuratie.

Mes in uitgelichte afbeelding: HEAdesigns Chief

creditSource link

Salsalatinstreetfood.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart