Spyderco verrast met Military 2 onthulling

[Thanks to Spyderco M.PM2.P3 Club for the images used in this article]


Een van de grote verrassingen van de Blade Show was de officiële onthulling van de langverwachte Spyderco Military 2, het vervolg op het geliefde en legendarische Military-model. De Military 2 is een doordachte herziening van de hardwerkende klassieker en won meteen een Blade Show-prijs.

De Leger is sinds 1996 een actief model in Spyderco’s line-up. Het verhaal gaat dat Sal Glesser het mes ontwierp nadat hem was gevraagd wat voor soort mes hij zou willen dat zijn eigen zoon (die later een paar eigen messen heeft ontworpen) zou dragen tijdens een dienstplicht. Het werd een steunpilaar in de Spydie-catalogus, met tientallen variaties door de jaren heen, en legde uiteindelijk ook de basis voor de paramilitaire lijn.

Het compressieslot is misschien wel de grootste verandering op de Military 2.

Dit vervolg uit 2022 knoeit niet met de fundamentele botten van het ontwerp; bij de Military 2 draait alles om verfijning. Het handgreepprofiel is aangepast, waarbij de voorwaartse vingerkoe meer gedefinieerd is (a la the Para Militair 2), en de dip / buik in het hoofdgedeelte van het handvat steiler geworden. De pocketclip kan nu hoger worden gemonteerd en kan in vier richtingen worden verplaatst. De grootste verandering is echter het slot. De OG Millie was een van de weinige linerlocks in de line-up van Spyderco; de Military 2 maakt de sprong naar het gepatenteerde Compression Lock van het bedrijf, dat wordt bediend aan de rugzijde van het mes en een bewezen staat van dienst heeft op onder meer de Para Military-modellen. Het lemmetstaal, hoe dan ook op dit eerste model, is S30V.

De Military 2 won de Blade Show 2022-prijs voor Amerikaans gemaakt mes van het jaar. Het is niet ongebruikelijk dat messen die tijdens de Blade Show worden onthuld deze prijzen winnen, maar het is vermeldenswaard dat de Military 2 niet was opgenomen in Spyderco’s laatste productonthulling, en ze hebben ook geen verdere informatie over een releasedatum of prijs momenteel.

Dit zijn de overige prijzen voor productiemessen:

Algemeen mes van het jaar: Pro-Tech Malibu-operator

Meest innovatieve Amerikaanse ontwerp: Ashville Steel Warlock

Geïmporteerd mes van het jaar: MKM Miura

Meest innovatieve importontwerp: Civivi Orthrus

Accessoire van het jaar: LionSteel Eggie

Beste koop: Sencut Sachse

Investeerder/verzamelaarsmes van het jaar: Pro-Tech Terzuola ATCF Ultimate Custom

Samenwerking van het jaar: Pro-Tech Terzuola ATCF Auto

Prijs voor fabricagekwaliteit: Ketter Knimet Wraith

Keukenmes van het jaar: Bradford Knives Schilmesje

Mes in uitgelichte afbeelding: Spyderco Militair 2 [Image Credit: Spyderco M.PM2.P3 Club]

creditSource link

Salsalatinstreetfood.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0