Extrema Ratio’s halfjaarlijkse release is een Karambit met vast blad

Het is lang geleden dat we hebben ingecheckt met Extreme verhouding, Prato-gebaseerde Italiaanse tactische messenspecialisten. Dit is het perfecte moment om opnieuw verbinding te maken, aangezien het bedrijf zojuist zijn nieuwste karambit met vast blad heeft uitgebracht, de K-Talon.

Meer dan de meeste messenfabrikanten van dit formaat heeft Extrema Ratio een direct herkenbare huisstijl. Al hun messen, of ze nu een vouwmes of een vast lemmet zijn, delen in deze look, een mengsel van geometrische details en gedurfde maar strakke lemmetprofielen. De K-Talon past precies in deze stijl, van punt tot staart. Er is het 2,75-inch hawkbill-blad, dat scherp naar beneden buigt en een esthetische voller heeft die langs de flat buigt.

Extrema Ratio hield alle elementen van de K-Talon dun, inclusief de schede

Een full-tang tactisch vast mes, de K-Talon is gericht op een kleinere gebruiksdwarsdoorsnede dan meer algemene messen. Bladstaal is een van de Europese normen, Bohler-Uddeholm’s N690Co, een roestvrij staal met uitgebalanceerde prestaties die, hoewel het misschien niet het niveau van modernere poedermetallurgieopties haalt, het toch bewonderenswaardig doet wat betreft randbehoud, vlekbestendigheid en taaiheid statistieken.

De handgreepschalen zijn gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium, waarbij de eerder genoemde driedimensionale geometrische beeldhouwkunst aanwezig en verantwoord is. Net als de rest van het mes zijn de dingen vrij slank gehouden en is er de verwachte vingerring aan het uiteinde. De Kydex-schede is ook slank, ontworpen met zowel riem als nek in gedachten. Al met al weegt de K-Talon 4,58 oz.

Extrema Ratio plaagde de release van de K-Talon een paar weken, maar het mes maakte zijn officiële debuut op Blade Show. Het is nu beschikbaar.

Mes in uitgelichte afbeelding: Extremaverhouding K-Talon

creditSource link

Salsalatinstreetfood.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart