GiantMouse Nazca heeft nieuw slot onder de motorkap

Het nieuwste GiantMouse ACE-mes is onlangs op het toneel verschenen. Het heet de Nazcaen het is uitgerust met een nieuw-naar-GiantMouse-vergrendelingsmechanisme en een look geïnspireerd op een van de door de mens (?) gemaakte wonderen van Zuid-Amerika.

De naam “Nazca” verwijst naar de Nazca-lijnen, een reeks echt oude symbolen gemaakt in de Nazca-woestijn, gelegen in het zuiden van Peru. Hun oorsprong is vaag (sommigen speculeren zelfs dat er buitenaardse wezens bij betrokken waren), en wat ze uitbeelden varieert, maar alle lijnen delen een aparte stijl die hoekige lijnen toepast op organische of dierlijke vormen – een papegaai, een boom, een spin. GiantMouse-ontwerpers Jens Anso en Jesper Voxnaes’ nieuwste project combineert op dezelfde manier hoeken en rondingen; het 3,15-inch blad is een drop-point, met een lange, geleidelijke curve naar de punt, maar de grote harpoen-swedge geeft het een stekelig, griezelig karakter dat we gewoonlijk niet associëren met drop-points. Het lemmet van de Nazca wordt geopend met een tweehandige duimsteun en is gemaakt van M390-staal.

Er is ook een volledige titanium versie van de Nazca beschikbaar

Onder het lemmet zit een navenant pittig handvat. Aan de kanaalzijde, waar de vingers zich omwikkelen, is er een reeks insnijdingen en rondingen om de hele hand te indexeren en schone toegang te bieden tot de duimsteun om te openen. Eenmaal geopend, wordt het lemmet van de Nazca op zijn plaats gehouden door een mechanisme dat GiantMouse de Cross-bar Lock noemt. Dit is duidelijk een Axis Lock-geïnspireerd ontwerp, met een veer-aangedreven vergrendelingsbalk die op zijn plaats beweegt wanneer het mes opent en sluit. Sinds het Axis Lock-patent is verlopen, hebben we gezien dat veel bedrijven soortgelijke mechanismen hebben uitgerold, maar dit is de eerste keer dat GiantMouse er een scheur in heeft gemaakt. De voordelen kennen we inmiddels allemaal: tweehandig, houdt je vingers uit de buurt van het lemmet tijdens het sluiten, zeer hoge fidget-factor.

Het ACE-assortiment is ontstaan ​​als een budgetgerichte subserie in de GiantMouse-catalogus, maar is in de loop der jaren diverser geworden op het gebied van prijzen en materialen. De Nazca valt aan de premium kant van het spectrum, en komt in een volledig titanium model evenals een met groene canvas Micarta schalen.

Mes in uitgelichte afbeelding: Reusmuis Nazca


De informatie die door KnifeNews.com (de “Site”) wordt verstrekt, is alleen voor algemene recreatieve doeleinden. De standpunten en meningen die op de site worden uitgedrukt, zijn die van de auteur of de geciteerde en weerspiegelen niet noodzakelijk de standpunten van de entiteiten die zij vertegenwoordigen. Alle informatie op de site wordt te goeder trouw verstrekt, maar we geven geen enkele verklaring of garantie van welke aard dan ook, expliciet of impliciet, met betrekking tot de nauwkeurigheid, geschiktheid, geldigheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid of volledigheid van de informatie op de site. Wij zijn in geen geval aansprakelijk jegens u voor verlies of schade als gevolg van het gebruik van de site of het vertrouwen op de verstrekte informatie. Uw gebruik van de site en uw vertrouwen op informatie op de site is uitsluitend op eigen risico.

creditSource link

Salsalatinstreetfood.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0