YouTuber Tim Z bespreekt controverse over Medford-shirts

Er was veel positief, opwindend nieuws op Blade Show 2022, maar één incident liet voor velen een zure smaak achter: een anti-namaak mes t-shirtweggegeven bij de Medford Knife & Tool-stand, beledigde leden van de messengemeenschap vanwege de afbeelding van een Chinese arbeider, compleet met grote tanden en dramatisch schuine ogen, die een stereotiep Engels met accenten sprak.

Het shirt kreeg kritiek uit verschillende sectoren van de messengemeenschap; een belangrijke stem was: YouTuber Tim Z, die kort na het incident twee video’s uitbracht waarin hij zijn gevoelens over het shirt beschrijft. “Ik voelde walging, maar tegelijkertijd was ik niet verrast, dit is tenslotte Medford”, vertelde Tim ons via e-mail.

Maar het probleem beperkt zich ook niet tot Medford. Tim, een Aziatisch-Amerikaan van Chinese afkomst, zegt dat het t-shirt slechts één voorbeeld is van stereotypering die hij online in de messenwereld heeft doorstaan: “Ik heb andere incidenten van racisme op sociale media meegemaakt.” Hoewel Tim Blade dit jaar niet persoonlijk bijwoonde, zegt hij dat de demografie overwegend blank en mannelijk lijkt. “Als je video’s bekijkt of foto’s bekijkt die zijn gemaakt op Blade Show, is het duidelijk dat de EDC/Knife-gemeenschap diversiteit mist. Het is een goede oude jongensclub.” Hij is van mening dat dit van invloed kan zijn op de discussie over rassen- en culturele discriminatie in de messengemeenschap, zowel in het algemeen als met betrekking tot het shirt. “De overgrote meerderheid was blanke mannen, dus het is niet verwonderlijk als we niet veel Aziatisch-Amerikanen zien die hun mening over het shirt uiten.”

Hoewel het shirt zelf ogenschijnlijk over namaakmessen ging, lijdt het geen twijfel dat originele, in China gemaakte messen een hot-button probleem zijn in bepaalde delen van de gemeenschap. “Er is een hekel aan in China gemaakte messen bij de diehard American-Made-only menigte”, legt Tim uit. “Als een in Amerika geboren Chinese man, wiens collectie zich richt op messen van Amerikaanse makelij, voelt het vermoeiend om de bashing en het gesprek erover te lezen.” Hij is van mening dat er een dubbele standaard wordt gemaakt door verdedigers van het shirt. “Als zeggen dat het shirt verkeerd is ‘deugdsignalering’ is, is het constant blazen op de in Amerika gemaakte meshoorn de hele dag ook deugdsignalering. We nemen deel aan een wereldeconomie en iedereen gebruikt dingen die in China zijn gemaakt, of we het nu leuk vinden of niet.”

Voor Tim zijn de secundaire effecten het meest verbijsterende aspect van deze discussie. “Mijn grootste probleem met de haat van mensen voor messen van Chinese makelij is dat de haat overloopt naar iedereen die er Aziatisch uitziet. Vrijheid van meningsuiting is geen excuus om racist te zijn en iedereen slecht te behandelen. Onwetende mensen kunnen uit hun mond spuwen wat ze willen, maar ze moeten niet huilen als ze worden afgezegd.”

In dat opzicht geeft Tim toe dat het bemoedigend was dat hij niet de enige was die woedend was. “Hoewel ik zie dat de meerderheid van de mensen mentale gymnastiek uitvoert om te voorkomen dat ze toegeven dat het shirt verkeerd was, was het bemoedigend om anderen te zien uiten hoe ze het shirt onsmakelijk en absoluut racistisch vonden.”

Op sociale media zijn reacties op het Medford-shirt opgedoken. “Ik denk dat er op de lange termijn gevolgen zullen zijn voor Medford”, blikt Tim terug. “Sommigen zullen nooit hun eerste Medford-mes kopen, anderen zullen hun Medford uit hun collectie halen en voor altijd klaar zijn met Medford-messen. Persoonlijk denk ik dat dit shirtincident gevolgen op de lange termijn moet hebben.”


De informatie die door KnifeNews.com (de “Site”) wordt verstrekt, is alleen voor algemene recreatieve doeleinden. De standpunten en meningen die op de site worden uitgedrukt, zijn die van de auteur of de geciteerde en weerspiegelen niet noodzakelijk de standpunten van de entiteiten die zij vertegenwoordigen. Alle informatie op de site wordt te goeder trouw verstrekt, maar we geven geen enkele verklaring of garantie van welke aard dan ook, expliciet of impliciet, met betrekking tot de nauwkeurigheid, geschiktheid, geldigheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid of volledigheid van de informatie op de site. Wij zijn in geen geval aansprakelijk jegens u voor verlies of schade als gevolg van het gebruik van de site of het vertrouwen op de verstrekte informatie. Uw gebruik van de site en uw vertrouwen op informatie op de site is uitsluitend op eigen risico.

creditSource link

Salsalatinstreetfood.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0